ריכזנו עבורכם מספר טיפים על מנת שתוכלו לבחור את פעילות האקסטרים המתאימה לכם ביותר ובמקביל לוודא שהכל סגור מבחינה בטיחותית.
אתם נוחתים בחו"ל ורוצים לטעום הכל מהכל: מסעדות, אטרקציות, בילויים, אנשים… וגם פעילויות אקסטרים שאולי בארץ הייתם פחות מעזים לנסות. אבל "הי, אנחנו בחו"ל, אז הכל אפשרי!" לא כך? ובכן, יש כמה דברים שכדאי לכם לדעת לפני שאתם נקשרים אל חבל באנג'י בתאילנד או עולים על אומגה בברזיל.
ריכזנו עבורכם מספר טיפים על מנת שתוכלו לבחור את פעילות האקסטרים המתאימה לכם ביותר ובמקביל לוודא שהכל סגור מבחינה בטיחותית.
פעילויות האקסטרים הנפוצות ביותר הינן: צניחה, באנג'י, צלילה, טרקים (שבילי הליכה ארוכים), טיולי ג'יפים או אופנועים ורפטינג.
הדבר הראשון שעליכם לוודא עוד לפני צאתכם את ישראל היא שאתם מכוסים בביטוח אתגרי. ביטוח אתגרי יאפשר לכם לבצע את רוב פעילויות האקסטרים בחו"ל. אם אין לכם ביטוח שכזה – כדאי שתשקלו מחדש אם בכלל לבצע פעילות אקסטרים בחו"ל.
כשאתם מתחילים בהתקשרות עם חברה כלשהי לפעילות אתגרית בחו"ל עליכם לבדוק מספר דברים:
- אם חברת האטרקציה חברה במועדון בינלאומי כלשהו, כמו למשל מועדון הרפטינג הבינלאומי, או מועדון הבאנג'י הבינלאומי וכד'.
- אם יש להם אישור מהמדינה שלהם לעסוק בתחום האתגרי המדובר
- אם יש להם ביטוח
קיימים תחומים מסוימים אשר מוסדרים יותר מתחומים אחרים. לדוגמא, תחומי הצניחה והצלילה מוסדרים יחסית בכל איזורי העולם לעומת באנג'י ורפטינג. לכן, בתחומים האחרים יש להקפיד על בדיקת ההכשרה של הצוות ולשאול שאלות מתעניינות שונות, כמו למשל, אם זה טיול ג'יפים מומלץ לשאול האם קיים טלפון לווייני באחד הרכבים, איזו עיר הכי קרובה לאיזור שאליו אתם נוסעים וכד'.
ההתנהלות של צוות המקום ושפת הגוף של המפעילים יכולה לספר לכם הרבה על רצינותם. הסתכלו עליהם. איך הם מדברים, איך הם זזים ומתפעלים את המתקן. קחו בחשבון שהסיכוי גדול שאותו צוות הוא זה שבנה את המתקן ולכן, אם הוא לא נראה לכם רציני, הסיקו לבד את המסקנות אם אתם רוצים לעלות על מתקן שנבנה או מתופעל על ידי צוות שכזה.
כשאתם יוצאים לטרק קחו איתכם תמיד מפה טופוגרפית של האיזור. בטיולים שכאלה ה-GPS הלווייני של מגנוס הוא כלי-עזר בעל חשיבות גדולה כיוון שהוא יכול לשדר מכל מקום על כדור-הארץ ולכן, בעת מצוקה, ניתן להפעילו ולהיעזר בשירותי חברת מגנוס כדי לקבל הנחיות איך למצוא חזרה את השביל באם הלכתם לאיבוד, או לשלוח את מיקומכם על מנת שיוכלו לבוא לחלץ אתכם במידה ומדובר במקרה חמור יותר. כמו כן, אם כבר השגתם מפה איזורית, חקרו אותה ומצאו את הנקודות שעלולות להיות מסוכנות במסע והתכוננו אליהן בהתאם. כמו כן, בדקו מראש היכן נמצאים האיזורים המיושבים בסביבה במקרה שתצטרכו לעצור את הטיול באמצע.
לפני היציאה לטרק יש לוודא מה הצפי למזג האויר. אתם לא רוצים לגלות להפתעתכם שצעדתם הישר אל עבר סערה באמצע השטח. יש היום אפליקציות מצוינות שמראות בדיוק מה מזג-האויר באיזור בו אתם שוהים. כמו כן, מכ"ם גשם אינטרנטי מקומי, באם קיים אחד כזה, יכול להציג לכם בתמונות את ריכוז העננים באיזורכם.
במתקני אטרקציות צריך להיות ציוד מתאים לעזרה ראשונה אולם לטרקים ארוכים יש לקחת איתכם ערכת עזרה ראשונה. אם לכל אחד תהיה ערכת עזרה ראשונה אישית מה טוב, אך בדרך כלל מספיקה ערכה אחת לקבוצת מטיילים.
אם אתם יוצאים לטרק עם מדריך מקומי, תמיד תסמכו רק על עצמכם. לצערינו יש בחו"ל הרבה מדריכים מקומיים לא מקצועיים ולא מיומנים במידה ומתרחש מצב-חירום כלשהו. גם אם אתם יוצאים עם מדריך, תמיד קחו איתכם ערכת עזרה-ראשונה, מפה ו-GPS לווייני במידה ויש לכם כזה.
והטיפ הכי חשוב: אל תרוצו. קחו את הדברים בשיקול דעת נבון. גם ככה יצאתם לטיול כדי לנקות את הראש, אז מה הלחץ? לא חייבים לצאת היום למסע אם לא הספקתם להתכונן אליו. קחו עוד חצי יום לבדוק את המסלול, לקנות מצרכים מתאימים, עזרה ראשונה וכד'. בטרקים המשפט "החיפזון הוא מהשטן" הוא מאוד נכון. שמרו על עצמכם וכך תוכלו לסיים את הטרק עם סיפורים ותמונות מדהימים להראות למשפחה ולחברים.
שיהיה טיול נעים!
כותבי המאמר: שחר פרקל ואיתי שקולניק