יפתח שביט גילה את עולם הצילום עוד בבי"ס יסודי, משם העסק המשפחתי ורוח ההתנדבות לקחו אותו לגלות יעדים מרתקים מאחורי עדשת המצלמה לצד עשייה בשטח
"אנחנו לוקחים אנשים ליעדים מעניינים בארץ ובעולם, לפי האופי והיכולות שלהם אנחנו מתאימים להם חוויה של פעם בחיים, הכוללת תכנים יחודיים ביעדים סביב העולם".
לאחר שירות צבאי ארוך האהבה שלו לצילום רק צמחה, בשילוב עם יצר ההרפתקנות הוא כבר ביקר בלמעלה מ- 35 מדינות בהן הוא מתעד בשקיקה את הכל דרך עדשת המצלמה.
נקודת מוצא: איך הכל התחיל
"אני זוכר שזה היה במהלך שיעור אמנות בבי"ס, היה לנו פרויקט בו לקחנו קופסת קפה, עשינו חור, שמנו נייר צילום והיינו צריכים לתעד את הסביבה שלנו. לאחר מכן, פיתחנו את התוצרים בחדר חושך ושם למעשה גיליתי כמה עולם הצילום מרתק.
בתיכון הצילום כבר קיבל פן מקצועי יותר, רכשתי את אחת המצלמות הדיגיטליות הראשונות שיצאו ופשוט התחלתי בצילומי שקיעה מהר גמל (נוהל שהתמדתי בו גם במהלך השירות הצבאי). במהלך שנת השירות שלי צילמתי גם המון עם מצלמת DSLR שקיבלתי במתנה וביחד לא פספסנו אף טיול או אירוע.
כיום דרך העבודה הצילום הפך להרבה יותר מתחביב, מעבר לניהול הפרויקט אני מתעד את הטיולים מזווית של יוצר החוויה. בכל פעם שאני יוצא לצלם אני מבין כמה חשוב לתכנן את הפריים לפני בראש".
במקביל לעבודתו של שביט בחברה המשפחתית המלווה בעיקר קבוצות קטנות ואקסקלוסיביות, הוא יוצא לטיולים מיוחדים סביב העולם לליווי משלחות ואישים, מסעות הומניטריים במדינות עולם שלישי ומחנות פליטים כמו: מחנה הפליטים באי לסבוס יוון ומחנה הפליטים הגדול בעולם הנמצא באוגנדה.
מסע בלתי נשכח
בקיץ האחרון ליווה שביט במסגרת עבודתו קבוצה של מנכ"לים שיצאו לטיול מסביב לעולם שכלל ביקור ב- 8 יעדים במהלך 3 שבועות ביניהם: לונדון, סיציליה, רואנדה, טנזניה, האיים המלדיביים, נפאל, בהוטן והודו.
"מבין כל המקומות שביקרנו בהם היו שני יעדים שזכורים לי במיוחד", מספר שביט.
רואנדה, אפריקה
"מדובר במדינה שעברה רצח עם, תוך חודש מעל מיליון בני אדם נרצחו כולל נשים, ילדים וטף. זהו הסיפור המצמרר על השלטון הבלגי שהביא איתו אחרי מלחמת העולם השנייה את הרעיון של תורת הגזע כפיתרון לשליטה באוכלוסייה המקומית.
הבלגים חילקו את המדינה לשני שבטים, על פי סממנים פיזיים (גודל האף) וע”פ סממנים כלכליים (מי שהיה לו יותר מ- 8 ראשי בקר נחשב לשבט מסוים ומי שהיה לו פחות סווג אחרת). הסיפור המשיך כ- 40 שנה כאשר בכל פעם השבט השולט בוזז ומתעלל בשבט הנשלט, עד שבשנת 1994 לפני הפיכת השלטון, המנהיג החליט שצריך לרצוח את כל בני השבט הנשלט, והקהילה הצייתנית למעשה רצחה זה את זה.
צילום: יפתח שביט
לאחר רצח העם התערבו המדינות השכנות, ביניהן צבא גולים מאוגנדה ויחד הם כובשים את המדינה. אחד הגנרלים הפך להיות הנשיא ובשנים האחרונות הוא מצליח לשקם את המדינה, לצד אנשים השרויים במצב של פוסט טראומה. כיום, רואנדה נחשבת לאחת מהאומות הצומחות באפריקה והיא סמל לשגשוג ושלום.
הנשיא- פול קגמה שזכיתי להכיר במהלך הטיול, החליט למעשה שאין יותר שבטים, כל אדם שחי במדינה יקבל את אותן הזכויות. כולל אלו שהשתייכו בעבר למשפחות הרוצחים, כיום המדינה בטוחה ויפה, מראה שבזמנו היה קשה לדמיין.
אחת מנקודות העניין במדינה מבחינה תיירותית הוא בעלי חיים ביניהם, גורילות ההרים – על גבול אוגנדה-קונגו שוכנת קהילת גורילות ההרים היחידה שנשארה בעולם. הגורילה, חיה חזקה וגדולה, מנהלת חיי שבט ומשפחה והקשרים החברתיים ביניהם מאוד מזכירים את בני האדם. זכיתי לפגוש קבוצה של כ- 15 פריטים בלב ג’ונגל בשמורת הרי הגעש. במשך שעה התבוננתי וצילמתי את החיות המדהימות מטווח של 10 ס”מ דרך עדשת המצלמה".
צילום: יפתח שביט
בהוטן
"זוהי מדינה בודהיסטית קטנטנה בלב הרי ההימלאיה השוכנת בין הודו לסין.
מדובר במדינה הראשונה בעולם שמנהיגיה כבר בשנות ה-80' החליטו שמונחים כמו תמ”ג ותל"ג לא חשובים כמו המדד החדש שהם המציאו- מדד האושר הלאומי.
הטיסה באייר בהוטן מדהימה ולוקחת אותך אל מעל הרי ההימלאיה – אפשר לראות את פסגת האוורסט מהחלון, ובנחיתה אין ספק שמדובר במשימה לטייסים מקומיים, בתוך עמק הנמצא בין הרים בגובה של כ- 2000 מטר.
צילום: יפתח שביט
מהרגע בו יורדים מהמטוס התחושה משתנה, הלחות והלחץ הזכורים לרובנו מקטמנדו, נפאל מתחלפים באוויר פסגות, אווירה נינוחה ושקטה, אף אחד לא מרים את הקול, פלאפונים לא נראים באופק או אצל המקומיים ונראה שתרבות המסכים פסחה עליהם. אפילו הכלבים לא נובחים כאן, הם שוכבים רגועים על הקרקע, נושמים אוויר קריר ומשתזפים בשמש של ההימלאיה.
האוכלוסייה המקומית שם אדיבה ואצילית, נדהמתי לגלות שהספורט המרכזי הוא החץ וקשת המסורתי וכן, זריקת חיצים למטרה. התחושה הייתה כמו מסע בזמן של מאות שנים אחורה לנופים דמיוניים, יערות מחטניים צפופים, המאויירים על דפי אורז איפשהו בהרי המזרח.
באחד הימים טיפסנו למנזר הקדוש מאד לבודהיזם, קן הטיגריסים (Tiger's Nest) השוכן תלוי על מצוק מרשים בגובה של 3100 מ’ מעל פני הים ו- 900 מטר מעל עמק פארו.
הטיפוס אל המנזר היה מאתגר וממנו נראים נופים מדהימים. אפילו פגשנו בנזיר בן 80 שטיפס אל המנזר מהעמק דרך השבילים התלולים המצויים על ההר.
צילום: יפתח שביט / נפאל
צילום: יפתח שביט / נפאל
אין לתאר את התחושות מבהוטן חוץ מ-’חלום’ מארץ אחרת, מקום מלא בשלווה שגרם לי להעריך את הפשטות שבדברים".
כיום יפתח ממשיך במסעותיו מסביב בעולם, אתם מוזמנים לעקוב יחד איתנו אחרי כל היעדים המיוחדים גם באינסטגרם ובאתר- http://Ift-shavit.com.