צמד המילים שכל הורה שומע לפחות פעם אחת ביום זה – "הכל בסדר", לפעמים עם הקדמה של – "תסמכו עלי". אנחנו באמת סומכים עליהם, אבל כשהילדים טסים לטייל אלפי ק"מ מהבית, איך יודעים שהכל באמת בסדר?
לפני כמה שנים הם הוציאו רשיון, ואתם? קיבלתם את התפקיד – הורה מלווה. במשך שלושה חודשים-חצי שנה הם נהגו ואתם עזרתם להם לנווט ובעיקר זה הקל עליכם ביום בו הם עלו על הכביש לבד. אותו דבר היה בגיוס, יכולתם להגיע איתם עד האוטובוס, ביקרתם בשבתות והייתה לכם יכולת לדעת שהכל בסדר. ועכשיו? הילדים (שכבר לא אוהבים שקוראים להם ככה) רוצים לצאת לטיול הגדול.
אותו טיול שנדחה להם בגלל מגיפת הקורונה, או בדיוק הגיע כשהם חסכו מספיק כסף בשביל לצאת לטיול החלומות ואתם? רק חושבים על זה שהם הולכים להיות רחוקים מאד לתקופה לא ידועה.
אתם לא יכולים למנוע מהם לטוס ולרוב, למעט ביקור קצר, גם לא יכולים לטייל איתם.
אז מה ניתן לעשות בכדי ששני הצדדים יהיו רגועים? לעזור להם לתכננן ולהתכונן נכון לטיול כדי שיוכלו לצאת ארוזים ומוכנים לכל תרחיש.
ביטוח נסיעות לחו"ל
הבסיס לכל נסיעה מתחיל עם סגירת ביטוח, רצוי להתייעץ עם סוכן שיוכל לוודא כי כל ההרחבות הרלוונטיות כלולות מאובדן מזוודה, כיסוי ספורט אקסטרים ועד הרחבת איתור וחילוץ שרלוונטית למקרים של ניתוק קשר או חלילה מצב חירום, בין היתר סכנת חיים מיידית בשטח.
ציוד טיולים
מטייל צריך להיות מוכן ביום אחד ל-4 עונות. אנחנו מבינים שיותר כיף להם לטייל "קל" אבל בטרקים ובהרים מזג האוויר יכול להשתנות במהירות לאורך כל שעות היום ולכן, חשוב לצאת עם ציוד איכותי ורלוונטי לתוואי השטח שהמטיילים עומדים לפגוש.
רצוי גם שתמליצו להם שלא לפצל ציוד בין חברים ושכל אחד יהיה אחראי ויוודא כי הוא מצויד באופן מלא, הרי אף אחד לא היה רוצה לגלות שהמים שלו נשארו בטעות אצל חבר קבוצה אחר או לנסות לשרוד את הלילה בלי ביגוד תרמי וציוד מתאים.
תקשורת
90% מהעולם מנותק מתקשורת סלולרית ואינטרנטית. אז איך בכל זאת אפשר לשמור על קשר מכל מקום? מטיילים לא יוצאים היום לדרך בלי מכשיר לוויני, זה סטנדרט בטיחות המאפשר 100% קליטה תחת שמיים פתוחים.
מכשיר לוויני של MAGNUS למשל, מלבד 100% קליטה כולל גם חיבור 24/7 בחירום למרכז שליטה בישראל המאוייש על ידי צוות ניהול אירועים מקצועי, רופאים, אנשי מודיעין הפועלים לצד רשת קשרים בינלאומית המספקים מענה בעת מצוקה. המכשיר הלוויני אף מציע פונקציות מתקדמות כמו – שליחת הודעות טקסט לכל מייל ומספר טלפון, שליחת הודעות קבועות לאנשי קשר ייעודים בלחיצת כפתור, ניווט וטרקינג ואפילו בדיקת מזג אוויר.
המכשיר הלוויני למעשה מקצר את התהליך וזמן התגובה במקרה חירום, אם בעבר בשל היעדר קליטה סלולרית המטיילים היו צרכים להסתדר בעצמם בתפעול מצבי חירום בשטח, היום מטיילים יכולים לדווח על מצב חירום או אובדן דרך באופן מיידי, והסיוע? כבר בדרך אליהם.
מדי שנה מרכז השליטה של MAGNUS מקבל אלפי פניות מהורים מודאגים ומטיילים שנקלעו למצב חירום בשטח. איסוף מידע אמין, הצטיידות נכונה, שמירה על הכללים ובחינת התרחישים האפשריים יכולים למנוע את החילוץ הבא ואף לקצר זמני תגובה, לפעמים זה עניין של חיים או מוות. אנחנו מזמינים אתכם להתייעץ איתנו בכל עת, כי ביחד נצא לטייל בארץ ובעולם בביטחון מלא.