האדרנלין הממכר, הנופים המושלגים ותחושת החופש מובילים מטיילים רבים להתחבר לספורט שמתאים לכל הגילאים והרמות. בין אם מדובר בסקי או סנובורד האתרים השונים מושכים את המטיילים בכל פעם מחדש לבוא ולחוות את המקום, המסלולים המגוונים ושאר אטרקציות כמו אופני שלג, מזחלות ועוד לא התחלנו לדבר על המסיבות וחיי הלילה.
בעוד התמונות כבר עושות חשק להגיע, לא פלא שהמחשבות גולשות מרשימת הציוד לכיוון מחשבות על המסלול הבא שנכבוש. בין אם אתם לפני החופשה הראשונה שלכם או כבר גולשים מנוסים יש ציוד שהוא בגדר חובה.
ביגוד
בדיוק כמו השלג שנערם באתר, כך גם הלבוש מתנהג בהתאם הכירו את- "שיטת השכבות". שיטה זו בעצם מאפשרת לגוף להתמודד עם תנאי מזג האוויר הקיצוניים ולוקחת בחשבון את המאמץ הפיזי של הגלישה. בחלק מהאתרים ניתן להשכיר חליפות וציוד נלווה, אבל כשזה נוגע לביגוד כדאי להצטייד בזה שמתאים ונוח לכם.
כך מומלץ לשכבת הבסיס להצטייד בביגוד תרמי הכולל מכנסיים וחולצה שנועדו לנדף את הזיעה ולשמור את הגוף יבש. אחריו שכבת הביניים, שלרוב תהיה פריט לבוש העשוי מפליז שמטרתו לשמור על חום הגוף. שימו לב, כי עובי הבד משתנה כך לפי ההיכרות שלכם עם היכולת להתמודד עם קור תוכלו להחליט על הפריט המתאים. השכבה השלישית והחשובה מכל היא שכבת החוץ, מדובר במעיל סקי ומכנסי סקי שם יש לוודא את רמת האטימות למים ורוח, שכן לא תרצו לחזור בסוף היום מהמסלולים ספוגים. חשוב לבחור מעיל קל, נוח לתנועה וכזה שאינו מסורבל (במידה והוא כבר מגיע עם שכבה פנימית נוספת, וודאו כי היא ניתנת להפרדה), וכמובן שאין כמו כיסים מרובים לאחסון אביזרים שאתם צריכים בזמינות מיידית.
בין אם בחרתם "לחסוך" בשכבה אחת או שתיים, על גרביים מיוחדות אסור לכם לוותר. על הגרביים להגיע לפחות עד הברך, מומלץ לוודא כי יש בהן ריפודים למניעת שפשוף ותמיכה ברגל כמו גם טכנולוגיה של נידוף זיעה. פריטים כמו כובע גרב וחם צוואר ישמשו אתכם באופן יוצא מן הכלל בהפסקות האוכל, השתייה והמעליות. כמובן שגם ברגעי האושר העילאיים ברחבות האפרה סקי.
ציוד מיגון
מדובר בציוד שיעשה את כל ההבדל בין חופשה חלומית ובטוחה לסיומה מוקדם מהצפוי בשל פציעה. נתחיל בראש ובראשונה איך לא עם קסדה, מטרתה העיקרית היא להגן על ראשכם במקרה של נפילה, יש מגוון רחב של קסדות כאשר חשוב שתבחרו את זו שהכי נוחה לכם. אופציה לשדרוג זו קסדה עם מגני אוזניים שיחממו אתכם בימים הקרים. לחובבי הצילום שביניכם, יש את האפשרות לחיבור מהיר של מצלמת אקסטרים המתיישבת על הקסדה, שתאפשר לכם לתעד את הביצועים מהשטח.
ברור לנו שסקי לומדים דרך הרגליים, מה שרק מוסיף לזה שחשוב שתדאגו גם למיגון הגוף למניעת זעזועים. שלא תגידו שלא אמרנו, מגן ישבן הוא ללא ספק השימושי ביותר. הצטיידו גם בכפפות איכותיות אטומות מים, שיסייעו לכם לעמוד מול תנאי הקור הקיצוניים ולמנוע שפשופים. גם כאן הגורם החשוב מכל הוא נוחות, כזו שתאפשר גמישות באחיזה. וכמובן אל תשכחו לקחת גוגלס, כי מה לעשות שגם בשלג חשוב שלא תסתנוורו מכל החוויה.
ציוד גלישה
כאן נכנסת ההתלבטות האם לבוא מצוידים מהבית או להשכיר באתר. כעיקרון אם זו הפעם הראשונה שלכם, לא היינו ממהרים להצטייד בציוד כמו מגלשיים (כולל הנעליים) או סנובורד אותם ניתן להשכיר לעיתים כחלק מהחבילה בה בחרתם. חשוב להבין כי מדובר בעולם ומלואו של ציוד מקצועי בו צריך לבחון עם מה הכי קל להתנייד ואיזה ציוד יאפשר לכם חווית גלישה בהתאם לציפיות והתקציב. חשוב לציין כי בניגוד לתפיסה המוכרת, בארץ ניתן למצוא ציוד במחירים הוגנים וזולים ממחירי הציוד באתרים השונים באירופה.
ציוד משלים
כדי שתהיו מוכנים לכל מצב יש כמה פריטים קטנים שיכולים לעשות את ההבדל הגדול. ציוד בסיסי כמו מים וחטיפי אנרגיה, תחבושת אישית, קרם הגנה ואפילו אולר מברגים שיאפשר לכם לכוון את הציוד בשטח ואתי חפירה לאלו מכם שמתכננים לגלוש ב- OFFPISTE.
תקשורת: מכשיר איתור לוויני
בדיוק כמו המסך הלבן בטלוויזיה המראה שאין שידור, כך גם באתרי הסקי הנופים וההרים המושלגים המקיפים אתכם יעידו על כך שאתם ככל הנראה באזור בו אין תקשורת סלולרית.
מטיילים רבים כבר מצאו את עצמם נקלעים למצבים של מפולת שלגים, פציעות בשטח או ירידה מהמסלול למרות שנקטו בכלל אמצעי הבטיחות, רק שלא תמיד הייתה להם דרך לדווח על כך. כיום יש פיתרון, מכשיר האיתור הלוויני MAGNUS יוכל לסייע לכם מכל מקום בעולם ובכל תנאי מזג האוויר. בין אם מדובר בשליחת אות SOS המתקבל ישירות בחמ"ל הפועל 24/7 בליווי נתוני מיקום מדויקים, או אפילו ניווט בקלות בשטח באמצעות מפות טופוגרפיות.
כמו כן, יש אפשרות להכניס את המכשיר למצב מעקב ולהכניס לכיס הגולשים שאיתנו בקבוצה או הילדים ובכך לדעת תמיד את מיקומם על ההר ללא הפתעות מיותרות.