המדריך למטייל באתיופיה

אתיופיה היא מדינה בקרן אפריקה אשר במזרח היבשת, היא בעלת היסטוריה רצופת שנים ועתיקה ביותר. המדינה המודרנית היא למעשה המשכה של האימפריה האתיופית. כיום ישנם במדינה יותר מ- 80 קבוצות אתניות שונות, 86 שפות ו- 9 תתי מחוזות. מוכנים לצאת לדרך?  נכתב ע"י אברהם רבינוביץ-זוהר אז רגע לפני שמתחילים לתכנן את הטיול כדאי להכיר את […]
27/08/2024

אתיופיה היא מדינה בקרן אפריקה אשר במזרח היבשת, היא בעלת היסטוריה רצופת שנים ועתיקה ביותר. המדינה המודרנית היא למעשה המשכה של האימפריה האתיופית. כיום ישנם במדינה יותר מ- 80 קבוצות אתניות שונות, 86 שפות ו- 9 תתי מחוזות. מוכנים לצאת לדרך?

נכתב ע"י אברהם רבינוביץ-זוהר

אז רגע לפני שמתחילים לתכנן את הטיול כדאי להכיר את האזורים השונים במדינה. כל אזור מספר סיפור קצת אחר, מנגינה מיוחדת משלו, סגנון לבוש, שפה ומנהגים.

צפון אתיופיה

אזור המפגיש אותנו עם ההיסטוריה והמורשת האתיופית. מבט אל ההיסטוריה שמחזיר אותנו עד לתקופת מלכת שבא (המאה ה-10 לפנה"ס). לאחר הקשיים שבממלכת אקסום, הועבר מרכז הכובד של ההמלכה לאזור לליבלה שם הוקמו הכנסיות המרהיבות שנחצבו באבן. לליבלה, כמו ממלכת אקסום, ידעה גם היא תקופות קשות והממלכה האתיופיות הועברה לאזור העיר גונדר, הידועה בארמונות וכנסיות בתקופה שהחייתה את הנצרות. מגונדר הועבר מרכז השלטון למקלה, כיום בירת מחוז תיגראי ומשם במסע הרחבת גבולות נוסדה אדיס אבבה, הבירה מאז ועד היום.

צפון אתיופיה הוא חבל ארץ בעל עבר היסטורי עשיר ואתרים חשובים ביניהם כנסיית העיר אקסום, הכנסיות של לליבלה, הארמון בגונדר וכנסיות תיגראי.

הנוף המאפיין את האזור הוא הררי, ירוק ושופיע כאשר בשיאו רכס הרי הסימיאן "השחמט של אלוהים" שפסגתו נישאת לגובה 4,533 מ'. באזור צפון-מזרח משתרע מדבר הדנקיל, מהמדבריות החמים בעולם ומקום מציאת המאובן של לוסי- האם הקדמונית של האנושות. שם גם ניתן לחזות בפלא הלא הוא הר הגעש- ארטה אלה, הזדמנות יוצאת דופן לעמוד בלוע הר געש ולצפות בלבה.

מסלולי טיול ונקודות נוף מרכזיות- מפלי טיס אבאי, הרי הסימיאן, הרי האבונה יוסף, מדבר הדנקיל.

 

תמונה: ניר נוסבאום

מרכז אתיופיה ומזרחה

כאן נחשף בפנינו סיפור שונה לחלוטין מצפון המדינה, ומייצג את הרב גוניות התרבותית והאתנית באתיופיה החל מעיר הבירה המודרנית אדיס אבבה מחדף ועד להרר העיר המוסלמת הראשונה באתיופיה, בעלת האווירה הקסומה והמיסטית השוררת בסמטאות, מאידך.

מרכז אתיופיה עשיר במחוזות בעלי תרבות, נופים וחגים השונים מאד משאר המדינה. נוסף על כך, במרכז אפשר למצוא את שאשמני, בירת הראסטפארי העולמית, את בני שבת הארומו, בעלי התרבות המרתקת וכן את אנשי המזרח. אי אפשר שלא להזכיר את האגמים הגדולים והמעיינות החמים הרבים, שחלקם מהווים אתרי נופש. אם נוסיף לכל אלה את הרי הבאלה, את מערות סוף עומאר ואת האגם הוולקני של וונצ'י, נקבל בליל של תרבות, אנשים ונוף.

מסלולי טיול ונקודות נוף מרכזיות- הערים המרכזיות: אדיס אבבה, הרר ושאשמני. ערי הנופש: אווסה, דברה זית, וונדוגנט וסודרי. מסלולים: הרי הבאלה, סוף עומאר וונצ'י.

תמונה: דוד מאיר כהן

דרום אתיופיה

הסיפור המרכזי כאן הוא האנשים. בחלק גדול של דרום אתיופיה מפוזרים שבטים רבים ומגוונים שהמפגש עם אורח חייהם לא יכול להשאיר אף אחד אדיש. החל משבט המורסי בעל הצלחות בשפה של הנשים, הגברים החסונים המעטרים את גופם בתכשיטים, וכלה בבני שבט ההאמר, שכחלק מהליך הנישואין צריכים לעבור טקס קפיצה על שוורים. הדרום הוא אזור מרתק מלא היסטוריה חיה לצד שמורות טבע ייחודיות ושווקים.

מסלולי טיול ונקודות נוף מרכזיות- השבטים, דורזה, ארבע מינצ', נצ'יסר.

 

תמונה: טל שלסקי

מערב אתיופיה

החלק הפחות מתויר ומוכר במדינה, מעטים בוחרים לטייל בו. החל משנת 2011 שבה זכתה דרום סודאן לעצמאות , לאחר שנים רבות, והתנתקה מצפון המדינה. הגבול בין סודאן לאתיופיה אינו יציב. במהלך ביקוריי, ההגעה למערב המדינה הייתה כרוכה לעיתים במעבר באזורי סיכון, על כן נמנעתי מלהגיע לשם. אך אני מלא תקווה כי עוד אזכה לגלות את מערב אתיופיה ולגלות מנתיביה.

הכותב- אברהם רבינוביץ-זוהר הינו מחבר ספר הטיולים לאתיופיה "המדריך למטייל באתיופיה- אנשים, נופים, תרבות".

 

שיתוף עם חברים

Error: Contact form not found.

SOS

מקרה חירום